Bram van Baalen en Niki Bierling van den Berg exposeren vanaf 17 mei in Galerie DeBuuT

Voor de volgende expositie heb ik twee kunstenaars uitgenodigd : Bram van Baalen en Niki Bierling van den Berg. Beiden uit Spijkenisse. Bram maakt schilderijen, Niki hoeden.

Bram van Baalen

Bram van Baalen

Voor Bram van Baalen mag het doek groot zijn, fysieke inspanning is voor hem een belangrijk element. Als enthousiast fotograaf verzamelt hij beelden die hem de inspiratie leveren voor het schilderen.

“De essentie van een schilderij is voor mij het tot staan brengen van de werkelijkheid op een moment dat boven zichzelf uitstijgt. Het schilderij biedt bescherming tegen de vluchtigheid van het bestaan”.

Zijn schilderonderwerpen vindt hij vooral in de natuur, hij werkt vooral in acryl. Het schilderen is van een hobby een passie, niet meer weg te denken activiteit geworden.

 

 

 

Niki Bierling van den Berg

Niki Bierling van den Berg

Niki Bierling van den Berg heeft een sterk ambachtelijke achtergrond. De liefde voor textiel en het zelf maken van kleding en accessoires heeft ze vanuit huis meegekregen. In 1995 volgde ze een workshop hoeden maken. Daarna nam ze deel aan vele cursussen en volgde ze lessen bij vele hoedenmakers in Nederland onder wie: Myra van de Korput, Marianne Jongkind en Piet van Manen. Sinds 2011 is ze gediplomeerd modiste.

In 2012 nam ze de uitdaging op en schreef in voor de zevende editie van de Hoedenwedstrijd van de Landelijke Hoeden Vereniging. Met haar inzending   l ‘Unité won ze de publieksprijs en gaf de vakjury haar een derde prijs.

Door het werken met verschillende materialen, gereedschappen, vormen en kleuren ontstaat telkens een unieke creatie. Uitstraling en draagbaarheid zijn daarbij heel belangrijk.

Beide kunstenaars hebben bij de samenstelling van de expositie gezocht naar combinaties van werkstukken, en een evenwichtige afstemming van kleur en vorm. De opening van de expositie op 17 mei, om 12.00 u. wordt muzikaal begeleid door drie Pabostudenten, zie de uitnodiging in de bijlage.