Op 2 mei opent galerie DeBuuT een expositie met -Recente Beelden en Tekeningen- van Henk Kuizenga.

IMG_2740Op 2 mei openen we in galerie DeBuuT een expositie met -Recente Beelden en Tekeningen- van Henk Kuizenga. De in Warffum (Groningen) geboren beeldhouwer was jaren woonachtig en werkzaam in de Hoeksche Waard. Zijn beelden horen tot het culturele erfgoed van de streek.

Daarbij denk ik o.a. aan De Vlasrepelaars (’s-Gravendeel), De Haan (Binnenmaas) Zittende Vrouw (Oud-Beijerland) , de Varkenshoedster (Hof van Assendelft, Heinenoord) en Meisje met Duif (Nieuw-Beijerland) Deze beelden tonen zijn vakmanschap en betrokkenheid bij de streek. In internationale kring is Henk Kuizenga bekend om zijn keramisch werk; beelden van hooggestookte chamotteklei en porselein. Hij nam deel aan diverse symposia (Polen, Litouwen) en won internationale prijzen. (Zagreb Kroatië , Icheon Zuid-Korea, Vallauris Frankrijk)

In de Galerie aan de Voorstraat in Nieuw-Beijerland is werk te zien van de laatste twee jaar. Beelden van porselein en hooggestookte chamotte klei. Van het werk zijn ook een aantal, tijdens het beeldend proces ontstane, tekeningen tentoongesteld.

De opening vindt plaats op 2 mei 12.00 u. in Galerie DeBuuT Voorstraat 32 Nieuw- Beijerland. De expositie is geopend op zaterdagen van 9.00 u. tot 16.00 u. Mocht u op de zaterdag niet in de gelegenheid zijn om te komen dan kunt u een afspraak maken. Telnr. 0641646975.