Open atelierdagen

Na het inrichten  van de galerie met de werkstukken van Gerard Bogaerds, Margot Deden, JessicaTelgt en Hennie Hut op 25 mei was de ruimte klaar voor open Atelier. En waren de kunstenaars tevreden met de presentatie van hun werkstukken. In de lesruimte stonden 3 draaischijven klaar voor de liefhebbers die een potje wilden draaien. Zaterdag werden  de vlaggen gehesen, de banieren gehangen en stond iedereen en alles klaar voor de ontvangst. Geen idee dat er dit weekend 260 man de winkel en het atelier kwamen bezoeken. Zondagmiddag moesten we met 5 electrische draaischijven werken om de vaart erin te houden. 

Een totaal van 39 potjes haalde de eindstreep. Deze kunnen worden afgedraaid, biscuit gebakken, geglazuurd en weer gebakken, een proces , met natuurlijk het drogen inbegrepen, van 2 weken. Omdat iedereen zijn tel.nr heeft achtergelaten kunnen de potten na afkoelen van de oven  worden opgehaald.

Het weekend leverde enthousiaste mensen op, leuke ontmoetingen, een weerzien met vele oude bekenden, en.. veel eerste stapjes op het pad van de keramiek, kortom een weekend om moe maar tevereden op terug te zien.

Het mooie is dat de inrichting van de galerie t/m 2 juli ongewijzigd blijft. Zij die niet in de gelegenheid waren zijn alsnog welkom.