17 november opent Galerie DeBuuT de jaarlijkse expositie – Onder De Honderd

Aan deze succesvolle verkoopexpositie doen rond de 30 kunstenaars mee. Het werk varieert. Schilderijen, etsen, aquarellen, gouaches, gemengde technieken, pentekeningen, zeefdrukken, linosneden, bronzen beelden, keramiek, sieraden, houten beelden, foto’s, glassculpturen, glaspanelen en ja wie weet, weer een succesartikel, zoals de houten krukjes vorig jaar. Alles geprijsd onder de honderd. De galerie hangt en staat nokvol. De expositie biedt de mogelijkheid voor de feestdagen tegen een zacht prijsje kunst te kopen.

In de periode tot 17 november is in de galerie nog de sfeervolle tentoonstelling te zien van Mirian Zimmerman en Wim Bauer, de landschapsdichter van de Hoeksche Waard. De impressionistische schilderijen van Mirian Zimmerman zijn op poëtische wijze becommentarieerd door Wim Bauer.

Zij maakt gebruik van dripping, hanteert de kwast en het paletmes, laat zich inspireren door de talloze foto’s die ze van haar onderwerpen maakt. De geëxposeerde werken zijn een gezamenlijke ( Wim Bauer, Mirian Zimmerman en Ton Erwich) keuze uit haar omvangrijke oeuvre.

Hij laat zien dat de onderwerpen hem raken. De gekozen gedichten zijn weergegeven op handgeschept papier met vrij gestempelde letters. In de vormgeving en wijze van inlijsten laat Wim Bauer zien dat zijn teksten op deze wijze versterkt worden tot grafische Kunstwerkjes. In nauwe samenwerking is deze sfeervolle presentatie tot stand gekomen.

Nog t/m 10 november te zien in de galerie.