Expositie van Nel Spaan en Francisca Henneman

IMG_2670IMG_2678
De nieuwe expositie toont schilderijen en sieraden.

De schilderijen zijn van Nel Spaan, de sieraden zijn gemaakt door Francisca Henneman.
De expositie loopt van 11 juli t/m 15 augustus.

Na de succesvolle expositie met recent werk van Henk Kuizenga wordt het beeld in de galerie DeBuuT bepaald door schilderijen en sieraden.

Nel Spaan is al heel lang een enthousiaste kunstenares op het gebied van schilderen. Ze maakt aquarellen, tekeningen en werkt met acryl. Als onderwerp voor een zomertentoonstelling in galerie DeBuuT heeft ze het onderwerp strandhuisjes en strandpalen genomen. Bij het maken gebruikt ze op het strand gevonden voorwerpen, stukken hout, touw, plankjes, schelpjes stukjes gaas, alles wordt verwerkt in een kleurige voorstelling. De schilderijtjes zijn voor een klein prijsje te koop.

Bij de sieraden van Francesca Henneman valt het verrassende materiaalgebruik op. In plaats van zilver, platina of goud gebruik zij uitgestanst rubber en kunststof, restmateriaal uit het industriële proces. Door vlechten, rijgen, knopen en schakelen komt zij tot ritmisch gerangschikte elementen die een decoratief lijnenspel vormen. De sieraden laten zich als ketting, collier of armband dragen. Met haar nieuwsbrief heeft ze een groep trouwe volgers. Als bewoner van Heijplaat met haar galerie – Difranci – is ze betrokken bij het wel en wee van de buurt en probeert ze door kunstzinnige ingrepen de leefbaarheid van de wijk te vergroten. Geïnteresseerden kunnen meer te weten komen op de website: www.difranci.com