In galerie DeBuuT opent op zaterdag 31 januari de eerste expositie van 2015.

Dit keer zijn Lida Blokland en Ineke de Jong de gasten.

foto aangepastLida Blokland, uit Oud-Beijerland, de buurtschap Zinkweg. Na haar opleiding aan de kunstacademie realiseert zij aan huis een atelier waarin zij haar liefde voor het schilderen kan vorm geven. Vaak kiest zij haar onderwerpen uit de directe omgeving. De akkers langs de Kruisweg, de koeien bij Vuurbaken, de soms dramatische wolkenluchten die vanuit het atelier boven de Groeneweg bij Oud-Beijerland zichtbaar zijn. Ze schildert wat ze ziet, kiest daarbij het eigenzinnige palet van een betrokken kunstenaar. Behalve de polders rond Oud-Beijerland vormen ook vakantieindrukken dankbare onderwerpen.

Ineke de Jong uit Portugaal is al sinds jaren een professionele keramiste. In haar werkstukken verkent ze de grenzen van de materie klei. De vaak grote werkstukken worden gevormd met behulp van mallen en langzaam gedroogd om spanningen te vermijden. Voor in de oven kiest ze met zorg de juiste glazuren en smelttemperaturen om de gewenste afwerking te krijgen zonder dat de werkstukken scheuren of barsten. Een thema dat daarbij haar voorkeur heeft is reizen, indrukken op doen, en veranderingen ervaren die je beleeft als je door een andere omgeving beter gaat kijken. Haar werk vormt daardoor een neerslag van die observaties, en laat zien dat zij het keramische vak beheerst.

silverpuddleonaropeDe expositie in galerie DeBuuT is te bekijken op de zaterdagen van 9.00.u. t/m 16.00 u. aan de Voorstraat 32 in Nieuw-Beijerland.

Meer te zie op www.inekedejongkunst.nl , www.lidablokland.nl, www.galeriedebuut.nl

De expositie loopt van 31 januari t/m 28 maart 2015